Prøv avisen

Kristne trodser ekstremistisk vold i Indonesien

Indonesiske kristne dækker deres munde under en protest mod angrebene fra ekstremistiske muslimer mod kirker i Jakarta.

Uenighed mellem en lille gruppe kristne og ekstremistiske muslimer har ført til vold i Indonesien

Trods dødstrusler og bank fortsætter en lille gruppe kristne i den indonesiske by Bekasi nær hovedstaden Jakarta i Indonesien med at mødes og holde gudstjeneste hver søndag ved en lukket kirke på en mark. Det skriver Associated Press.

Kristendom er en mindretals-religion i Indonesien, hvor næsten seks procent af befolkningen er protestanter, og omkring tre procent er katolikker.

Indonesien, som er et sekulært land med 237 millioner mennesker, har verdens største muslimske befolkning. Landet har længe været kendt for at have religionsfrihed og stor tolerance over for forskellige religioner, og hundredvis af mennesker mødtes i weekenden i Jakarta for at bede regeringen om at stoppe angrebene.

Angriberne skal arresteres, ellers føler de, at deres aktioner er rigtige, sagde Saur Siagain, som arrangerede mødet. Og desuden mener han, at det er præsidenten, der er ansvarlig for at garantere religionsfrihed.

Ifølge et institut for forskning i fred og demokrati er der sket en stor stigning i volden hos en lille gruppe ekstremister de seneste år. Mens der var 18 episoder med vold mod mindretals-religioner i hele 2008, ligger tallet for 2010 allerede nu på 28.

Det er en gruppe muslimske ekstremister, der i flere måneder har forfulgt de kristne, og i sidste uge eskalerede uenigheden mellem de to parter. Over 300 muslimske ekstremister angreb de kristne med kæppe, kastede sko efter dem og truede med at slå dem ihjel.

Myndighederne har advaret de omkring 20 kristne om at mødes ved kirken, men det har ikke afholdt dem fra at komme. Og det vil de blive ved med, indtil de får en kirke.

Grundloven beskytter vores ret til at udøve vores religion, og vi vil gøre det på vores egen grund i vores egen kirke, siger Yudi Pasaribu, som er repræsentant for Batak Christian Protestant Church.

I to år har den kristne gruppe ansøgt om at få en kirke, men Indonesiens regering har ignoreret deres krav, siger de. Præsident Susilo Bambang Yudhoyono har den sidste tid opfordret sine landsmænd til at være tolerante over for andre. Men han har ikke refereret direkte til angrebet i Bekasi.