Prøv avisen

Kritik af kristen universitetsrektor i Sverige

Domkirken i Lund. - Foto: stock.xchng.

Kristendemokrat vil have uddannelsesminister til at tage stilling til den stigende diskriminering af kristne i den akademiske verden

Den nye rektor ved Lunds Universitet, Per Eriksson, har tidligere været del af en pinsekirke i Sverige. Og det har fået ansatte ved universitetet til at sætte spørgsmålstegn ved hans troværdighed, skriver Dagen.

Men nu bliver kritikken mod udnævnelsen af Per Eriksson taget op i det svenske folketing. Kristendemokraten Lennart Sacrédeus har spurgt uddannelsesminister, Jan Björklund, hvad han vil gøre ved "kristofobien i den akademiska verden".

- Denne form for intolerance over for kristne personer i et miljø, der er præget af en anden religion eller som generelt er sekulært, burde kaldes kristofobi, siger han.

I spørgsmålet til ministeren, nævner Lennart Sacrédeus også en musical, der portrætterer kristne som undertrykkere af kvinder og homoseksuelle. Han er oprørt over, at kulturrådet i Jämtlands Län, hvor musicalen spiller, er med til at finansiere den slags.