Barn alvorligt såret efter skyderi i en af USA's største kirker

Søndag åbnede en kvinde ild i en megakirke i amerikanske Texas, men blev selv dræbt af to betjente. Det var i selvsamme stat, at USA's dødeligste kirkeskyderi nogensinde fandt sted

Omkring klokken 14 lokal tid søndag fandt et skyderi sted i den enorme amerikanske kirke Lakewood Church i Houston i den amerikanske delstat Texas. Gerningsmanden, en kvinde i start-30'erne, omkom som den eneste i hændelsen, mens en dreng er i kritisk tilstand. Her ses to af kirkegængerne fra Houston umiddelbart efter skudepisoden.
Omkring klokken 14 lokal tid søndag fandt et skyderi sted i den enorme amerikanske kirke Lakewood Church i Houston i den amerikanske delstat Texas. Gerningsmanden, en kvinde i start-30'erne, omkom som den eneste i hændelsen, mens en dreng er i kritisk tilstand. Her ses to af kirkegængerne fra Houston umiddelbart efter skudepisoden. Foto: Callaghan Ohare/Reuters/Ritzau Scanpix.

Et kirkeskyderi ramte søndag byen Houston i den amerikanske sydstat Texas.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ankom en voksen kvinde og et barn om eftermiddagen til den store kirke Lakewood Church. Her åbnede hun straks ild med en riffel, men blev selv skudt og dræbt, inden andre i kirkerummet mistede livet.

Det var to lokale betjente, som i deres fritid varetager kirkens sikkerhed, der stoppede den potentielt drabelige aktion. I skududvekslingen blev barnet, som ledsagede kvinden til kirken, ifølge Reuters ramt og efterfølgende bragt til et nærliggende børnehospital i kritisk tilstand.

Det vides endnu ikke, hvem der ramte drengen på omkring fem år, og hvilken relation han har til kvinden. Udover de to blev en midaldrende mand ramt i benet, men er dog ikke i livsfare.

Ifølge politichef i Houston Troy Finner, som avisen New York Times har talt med, kunne angrebet have endt "meget værre", hvis de to betjente ikke havde reageret så prompte.

Lakewood Church er nemlig en af USA's allerstørste kirker med plads til 16.000 mennesker, og kirken besøges af 45.000 mennesker i løbet af en almindelig uge. Angrebet fandt sted lige før en spansksproget gudstjeneste skulle til at begynde.

Kirken, der har til huse i en tidligere sportshal, har siden 1999 været ledt af præst og såkaldt televangelist Joel Osteen, som på sociale medier har flere millioner følgere. På en konference efter angrebet udtalte han:

"Jeg er omtåget, men vi skal forblive stærke. Der er onde kræfter derude, men Guds kræfter er stærkere end det."

Det er desværre ikke første gang, at lignende scener udspiller sig i en kirke i USA – heller ikke i en texansk kirke. I 2017 fandt USA's dødeligste kirkemassakre nogensinde sted i First Baptist Church i Texas-byen Sutherland Springs. Her blev 26 amerikanere, hvor halvdelen ifølge NBC News var børn, dræbt, mens 20 andre blev såret.

Angrebet rejste dengang et spørgsmål om de ofte åbne kirkers sikkerhed. For mens de store kirker har råd til sikkerhedsvagter – som i Lakewood Church – har man i små kirker som First Baptist Church ikke de samme midler.

Det hører absolut til sjældenhederne, at skyderier udføres af kvinder. Ifølge en rapport fra sidste år står mænd bag hele 96 procent af amerikanske masseskyderier fra 2016-2020. Motivet hos gerningskvinden i Lakewood Church er endnu uvist.