Kvinder i Ecuador demonstrerede mod hustruvold

Flere end 200 kvinder er blevet dræbt af deres partnere siden nytår i det sydafrikanske land.

Hundredvis af kvinder protesterede i weekenden i aktioner vendt mod vold mod kvinder og vold i ægteskabet, efter at flere end 200 kvinder er blevet dræbt af deres partnere siden nytår i det sydamerikanske land. Kvinderne overmalede blandt andet politihove
Hundredvis af kvinder protesterede i weekenden i aktioner vendt mod vold mod kvinder og vold i ægteskabet, efter at flere end 200 kvinder er blevet dræbt af deres partnere siden nytår i det sydamerikanske land. Kvinderne overmalede blandt andet politihove. Foto: Rodrigo Buendia/Ritzau Scanpix.

I Ecuador deltog hundredvis af kvinder i weekenden i en protestmarch vendt mod vold i ægteskabet. Flere end 200 kvinder er blevet dræbt af deres partnere siden nytår i det sydamerikanske land.

Senest er landet blevet rystet af et drab på en 34-årig advokat, Maria Belen Bernal. Hun forsvandt i sidste måned, da hun var taget ud til sin mand i en træningslejr for politiet i hovedstaden Quito. Hendes lig blev fundet fem kilometer fra politiskolen fire dage senere.

Politiet har efterlyst manden, som er på flugt. Sagen udløste landsomfattende proteser.

Ved lørdagens protester bar nogle af deltagerne plakater med slogans som "Vi vil leve" og "Se godt på mig, for jeg kan blive det næste offer".

Protestaktionen foregår i hovedstaden Quitos gader samt i andre dele af Ecuador. Velgørende organisationer havde opfordret til dannelsen af "en fælles front mod kvindemorderstaten".

Dette slogan blev også skrevet med spraydåser foran politiets hovedkvarter i Quito, hvor demonstranter kastede æg samt rød og gul maling mod bygningens facade.

Præsident Guillermo Lasso har efter sagen omkring den dræbte advokat fået afskediget indenrigsminister Patricioa Carrillo samt to generaler.

Rigsadvokatens kontor i Quito oplyser, at der siden 2014 er begået 573 kvindedrab.

I henhold til officielle statistikker har 65 kvinder ud af 100 i alderen 15-49 år været udsat for vold i Ecuador.

Ecuador, som har op mod 18 millioner indbyggere, er berygtet for udbredt vold og kriminalitet. Mange af forbrydelserne knytter sig til narkotikakriminalitet.

/ritzau/AFP