Letlands premierminister står til valgsejr

Det lettiske regeringsparti står til næsten 20 procent af stemmerne ved landets parlamentsvalg.

Letlands premierminister Arturs Krisjanis Karins ser fortsat ud til at stå i spidsen for landets største parti efter et parlamentsvalg lørdag.
Letlands premierminister Arturs Krisjanis Karins ser fortsat ud til at stå i spidsen for landets største parti efter et parlamentsvalg lørdag. Foto: Gints Ivuskans/Ritzau Scanpix.

Med 91 procent af distrikterne talt op står den lettiske premierminister Arturs Krisjanis Karins parti, Jaunā Vienotība - Ny Enhed - til at blive størst efter lørdagens parlamentsvalg.

I de seneste tal fra søndag morgen står partiet til 19 procent af stemmerne.

Arturs Krisjanis Karins står i spidsen for et centrum-højre parti i Letland. Han er den første regeringsleder, som har overlevet hele valgperioden på fire år.

Partiet har fået den største opbakning af de lettiske partier. Det er forventningen, at premierministeren kan stå i spidsen for endnu en koalitionsregering.

Det vil dog være nødvendigt for Karins at få støtte fra flere andre partier. Partierne i den nuværende koalitionsregering står til at få 42 pladser i Letlands parlament. Der er i alt 100 pladser i parlamentet.

Letlands sikkerhed har præget valget i landet. Det skyldes Ruslands invasion af Ukraine.

Arturs Krisjanis Karins menes blandt andet at have fået et godt valg som følge af, at han og hans parti i høj grad har støttet Ukraine og været kritiske over for Rusland.

Letland har blandt andet begrænset russiske statsborgeres muligheder for at rejse ind i Letland fra enten Rusland eller Hviderusland.

Lørdag aften viste valgstedsmålinger, at de partier, som repræsenterer Letlands russisktalende mindretal, stod til tilbagegang.

Ni partier står til at kunne komme ind i det lettiske parlament efter valget.

/ritzau/Reuters