Live videodebat: Mellemøstens forfulgte kristne

OPDATERET: SE DEBATTEN HER Fredag kl 14.00 inviterede Kristeligt Dagblad til online-læsermøde om Mellemøstens kristne, med mellemøst-korrespondenterne Allan Sørensen og Marcus Rubin og journalist og forfatter Klaus Wivel. Se debatten her

Politikens korrespondent i Beirut, Marcus Rubin, Kristeligt Dagblads mellemøst-korrespondent i Jerusalem, Allan Sørensen, og journalist og forfatter til bogen 'Den sidste nadver,' Klaus Wivel, i New York. De tre mødes fredag klokken 14.00 på Hangouts On Air til en diskussion om forholdene og fremtidsudsigterne for Mellemøstens kristne.
Politikens korrespondent i Beirut, Marcus Rubin, Kristeligt Dagblads mellemøst-korrespondent i Jerusalem, Allan Sørensen, og journalist og forfatter til bogen 'Den sidste nadver,' Klaus Wivel, i New York. De tre mødes fredag klokken 14.00 på Hangouts On Air til en diskussion om forholdene og fremtidsudsigterne for Mellemøstens kristne. Foto: Peter Kristensen/Leif Tuxen/

Mellemøstens kristne er et trængt og forfulgt mindretal, ikke bare i den syriske konflikt, men også i resten af Mellemøsten.

I Egypten er kopterne presset mellem militæret og Det Muslimske Broderskab, i Gaza er de kristne nærmest forsvundet, på Vestbredden daler den kristne andel af befolkningen med stor hast og i Irak er næsten to tredjedele af de kristne er forsvundet i løbet af de sidste 15 år.

Fredag den 20. september kl 14.00 mødtes Kristeligt Dagblads mellemøst-korrespondent Allan Sørensen med journalist og forfatter til bogen Den sidste nadver, Klaus Wivel, og Politikens korrespondent i Beirut, Marcus Rubin, til en direkte transmitteret videodebat om Mellemøstens forfulgte kristne.

Debatten foregår live her på K.dk og på Kristeligt Dagblads side på Google+.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan selv være med. Stil et spørgsmål til de tre journalister, og så kan dit spørgsmål blive blandt dem vi tager op i debatten.

Se debatten her: