Løkke: Det er en mørk dag i Europa

Lars Løkke Rasmussen udtrykker sin medfølelse for det franske folk efter de blodige angreb fredag aften. Han besøgte lørdag formiddag den franske ambassade for at overbringe Danmarks medfølelse

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og den franske ambassadør i Danmark Francois Zimeray lægger blomster foran ambassaden i sympati med ofrene for nattens terror i Paris hvor over 120 blev dræbt.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen og den franske ambassadør i Danmark Francois Zimeray lægger blomster foran ambassaden i sympati med ofrene for nattens terror i Paris hvor over 120 blev dræbt. Foto: Niels Ahlmann Olesen

- Det er en mørk dag i Europa.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at mindst 120 mennesker er blevet dræbt i Paris fredag aften og natten til lørdag i en omfattende massakre.

- Vi har i løbet af aftenen og natten været vidne til et ubeskriveligt, kynisk terrorangreb. Langt over 100 uskyldige mennesker er brutalt blevet myrdet på en helt almindelig fredag aften i Paris, lyder det i en skriftlig udtalelse.

Statsministeren oplyser desuden, at de danske myndigheder følger situationen i Paris nøje.

Otte formodede gerningsmænd er meldt dræbt af de franske myndigheder, men deres identitet er ukendt. Gerningsmændene slog til forskellige steder i den franske hovedstad.

Det startede med eksplosioner lige uden for Stade de France, hvor Frankrigs fodboldlandshold spillede venskabskamp mod Tyskland, mens en større gidselepisode udspillede sig ved et spillested under en rockkoncert.

- Jeg fordømmer på det kraftigste de gerningsmænd, der står bag disse terrorangreb på det franske samfund og har over for præsident Hollande givet udtryk for vores medfølelse med det franske folk, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren har ikke talt med præsident Hollande.

Det er anden gang i år, at Frankrig udsættes for et angreb. Det er ikke mere end ti måneder siden, at jihadister angreb satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris.

Her blev 17 mennesker dræbt.

Lars Løkke Rasmussen besøger lørdag klokken 10 den franske ambassade i København. Det sker for at overbringe den franske ambassadør Danmarks medfølelse efter de blodige angreb i Paris natten til lørdag.