Prøv avisen
Interview

Luciano prøver desperat at finde et job: Jeg kan end ikke tænke på at stifte en familie

Illustration: Rasmus Juul

Den 32-årige jurist Luciano Breccia fortæller om vreden og afmagten over ikke at kunne få et normalt liv, for uden de rette forbindelser er det næsten umuligt at få et arbejde i Italien. At vende tilbage til familiens jord er ikke dét, han drømmer om

Det er stadig vinter i det centrale Italien, og det regner. 32-årige Luciano Breccia løber i ly, ryster vandet af sig og ser ud over familiens jorder. Til den ene side er der oliventræer, til den anden marker, der skal sås til med korn, når foråret kommer, men for ham er dét ikke drømmen.

”Jeg kan godt lide at arbejde med oliventræerne og gør det hvert år sammen med min far, men at forsøge at leve af jorden, som landmand, vil være den sidste udvej. Det er ikke dét, jeg drømmer om. I 1960’erne rejste folk fra land til by. I dag er der mange unge, som er nødt til rejse den anden vej. De gamle bor i byerne, mens de unge vender tilbage til bedsteforældrenes jord, men jeg håber stadig at få arbejde som jurist og nå at skabe mig en karriere,” siger Luciano Breccia.