Mange russere vender blikket bort fra Ukraine, men officielt ikke fra Putin: De har dræbt min stolthed over at være russer

Efter fire måneders krig i Ukraine er russernes opbakning til den "særlige militæroperation” fortsat stor, men under overfladen er billedet mere broget, og mange tør ikke stå frem med kritik

Ruslands præsident, Vladimir Putin, deltog onsdag i den traditionelle mindehøjtidelighed ved den ukendte soldats grav bag Kreml-muren i Moskva på årsdagen for, at Sovjetunionen i 1942 gik ind i Anden Verdenskrig, Den Store Fædrelandskrig på russisk. Krigen kostede 25 millioner sovjetborgere, heriblandt mange ukrainere livet.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, deltog onsdag i den traditionelle mindehøjtidelighed ved den ukendte soldats grav bag Kreml-muren i Moskva på årsdagen for, at Sovjetunionen i 1942 gik ind i Anden Verdenskrig, Den Store Fædrelandskrig på russisk. Krigen kostede 25 millioner sovjetborgere, heriblandt mange ukrainere livet. . Foto: Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix.

Vladimir Putins krig i Ukraine har nu stået på i fire måneder, og udadtil bakker størstedelen af den russiske befolkning op om den ”særlige militæroperation”, som deres præsident den 24. februar indledte i nabolandet.

En meningsmåling fra det statsejede analyseinstitut Russian Public Opinion Research Center, VTsIOM, foretaget i slutningen af maj viste, at 72 procent af den russiske befolkning i større eller mindre grad støtter beslutningen om at udføre militæroperationen i Ukraine.