Prøv avisen

Massemorderen Charles Manson er død efter 40 år bag tremmer

Charles Manson blev dømt til døden sammen med fire af sine håndlangere. Deres straffe blev dog senere ændret til livslangt fængselsophold. Billedet her er fra 1969. Foto: /ritzau/AP/(ap Photo, File) /arkiv

Blandt Manson-familiens ofre i 1969 var filminstruktøren Roman Polanskis højgravide kone, Sharon Tate.

Den tidligere kultleder og amerikanske massemorder Charles Manson, som orkestrerede drab på skuespilleren Sharon Tate og otte andre, er ifølge fængselskilder død, 83 år.

Manson var leder af en dødskult, der i 1969 begik en række drab i flere eksklusive boligområder i Los Angeles. Han udførte ikke selv drabene, men beordrede sine følgere til at dræbe.

Planen var angiveligt at skyde skylden på den sorte befolkning. På den måde ville han sætte gang i en racekrig.

Blandt ofrene for den såkaldte Manson-familie var filminstruktøren Roman Polanskis højgravide kone, Sharon Tate.

Aftenen efter Tate-drabet slog kultmedlemmerne til mod Leno og Rosemary LaBianco. Tilsammen blev de to påført 169 knivstik og syv skudsår.

De andre ofre var blandt andre Abigail Folger, Wojciech Frykowski, Jay Sebring og Steven Parent.

Drabene førte til, at Manson blev dømt til døden sammen med fire af sine håndlangere. Deres straffe blev dog senere ændret til livslangt fængselsophold.

Manson blev senere ligeledes dømt for at orkestrere drab på Gary Hinman og Donald Shea.

Massemorderen fik 12 gange afslag på at blive prøveløsladt fra fængslet.

Gennem sine 40 år som indsat overtrådte han ifølge nyhedsbureauet AFP reglerne over 100 gange. Blandt andet ved at true personale, begå overfald og være i besiddelse af et våben.

Manson blev i januar i år overført fra fængslet Corcoran State Prison til et hospital i Bakersfield, Californien, for at blive opereret for indre blødninger.

Lægerne vurderede dog, at den berygtede kultleder var for svag til at komme på operationsbordet.

Ifølge mediet TMZ skulle Charles Manson for nylig være blevet flyttet tilbage til hospitalet i Bakersfield eskorteret af fem uniformerede politibetjente.

Denne oplysning er ikke bekræftet fra officielt hold.

Samtidig fortæller Debra Tate, der er søster til den dræbte Sharon Tate, til mediet TMZ, at hun modtog et opkald fra fængslet, som fortalte hende, at Manson var død klokken 08.13 søndag lokal tid.

/ritzau/