Prøv avisen

Medie: Norsk milliardærs kone har været bortført i ti uger

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som er gift med en af Norges rigeste mænd, har været forsvundet i 10 uger. Det blev onsdag meddelt, at hun menes at være blevet bortført fra sit hjem, hvor hun sidst blev set. Der er fremsat krav om løsesum udbetalt i kryptovaluta. Foto: Berg-Rusten, Ole/Ritzau Scanpix

Aftenposten: Politi har hemmeligt efterforsket kidnapning. Løsesums kræves udbetalt i kryptovaluta.

En norsk kvinde, der er gift med en af Norges rigeste, har været væk i ti uger, og der er fremsat alvorlige trusler og krav om løsepenge i kryptovaluta. Det skriver Aftenposten.

Politiet har efterforsket sagen i fuld hemmelighed, skriver avisen.

Kvinden skal være blevet bortført fra sit hjem i Lørenskog.

Den 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har været forsvundet i 74 dage, skriver Aftenposten. Hun er gift med Tom Hagen, som ligger som nummer 172 på netmediet Kapitals liste over Norges rigeste personer. Hans formue er på anslået 1,3 milliarder kroner.

Pengene er hovedsageligt tjent på ejendomme og salg af strøm.

Norsk politi har bebudet en pressekonference om den formodede kidnapning onsdag formiddag klokken 11.

Ifølge Aftenposten har der været en begrænset dialog med personer "i den anden ende", hvilket er sket digitalt.

Norsk politi siger, at sagen er unik i landet. Der har aldrig tidligere været fremsat krav om løsesum udbetalt i kryptovaluta.

Ifølge det norske medie VG drejer det sig i dette tilfælde om kryptovalutaen monero, hvor transaktioner ikke kan spores, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Kriminalteknikere har brugt hundredvis af timer i ægteparrets bolig for at lede efter bevismateriale og dna-spor.

Tom Hagen har ikke ønsket at kommentere sagen før onsdagens pressemøde.

Svein Holden, bistandsadvokat for Tom Hagen, oplyser til NTB, at han afholder pressekonference onsdag eftermiddag. Tidspunktet vil blive oplyst på politiets pressekonference.

/ritzau/