Prøv avisen

Merkel vil lukke syv atomkraftværker

German Chancellor Angela Merkel (R) sits with Environment Minister Norbert Roettgen, Lower Saxony state Prime Minister David McAllister, Baden-Wuerttembergs state premier Stefan Mappus and Bavarian state premier Horst Seehofer (L-R) during a news conferen Foto: Thomas Peter

Atomkraftværker fra før 1980 lukkes midlertidigt i Tyskland

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, siger, at alle de syv tyske atomkraftværker, der blev taget i drift før 1980, vil blive lukket midlertidigt ned.

Merkel understreger, at alle de tyske reaktorer vil blive underkastet inspektioner, og at alle sikkerhedsspørgsmål skal være besvaret inden den 15. juni.

Forbundsregeringen har ikke gjort det klart, hvorvidt de ældste atomkraftværker vil blive lukket først.

Merkel har lagt en beslutning fra sidste år om at forlænge levetiden for landets atomkraftværker på is. Det sker på baggrund af begivenhederne i Japan, som trues af en omfattende atomkatastrofe.

- Hvis et højt udviklet land som Japan med høje sikkerhedsstandarder og normer ikke kan forhindre konsekvenserne for atomkraftværker efter et jordskælv og en tsunami, så har det konsekvenser for hele verden, sagde Merkel på et pressemøde i Berlin tidligere på ugen.

Miljøminister Norbert Röttgen siger, at det ikke er klart endnu, hvorvidt atomkraftværkerne vil forblive lukkede efter tre måneder. Detaljer vil blive aftalt mellem forbundsregering og delstater i de kommende dage.