Mindst ti såret under ny vold på Vestbredden

Israels sikkerhedstjenester har fået "fuld frihed" til at stoppe eskalerende vold siden 22. marts.

Palætinensere i gadekamp søndag med israelske soldater ved flygtningelejren Nur Shams nær Tulkarem på Vestbreden. Mindst ti mennesker blev såret under operationen søndag, da det kom til sammenstød i Jenin og flere andre brændpunkter i Jeriko og Tulkarem.
Palætinensere i gadekamp søndag med israelske soldater ved flygtningelejren Nur Shams nær Tulkarem på Vestbreden. Mindst ti mennesker blev såret under operationen søndag, da det kom til sammenstød i Jenin og flere andre brændpunkter i Jeriko og Tulkarem. Foto: Jaafar Ashtiyeh/Ritzau Scanpix.

Israelske soldater gennemførte søndag en ny operation mod Jenin på Vestbredden, efter at en palæstinenser fra byen tidligere på ugen begik et blodigt skudangreb i Tel Aviv.

Mindst ti mennesker blev såret under operationen søndag, da det kom til sammenstød i Jenin og flere andre brændpunkter i Jeriko og Tulkarem.

Gruppen De Palæstinensiske Fangers Klub oplyser, at sundhedsministeriet siger, at 24 palæstinensere blev anholdt forskellige steder på Vestbredden.

Det israelske militær siger i en kortfattet pressemeddelelse, at "militære enheder opererer for øjeblikket i Jenin".

Israel har iværksat flere militære operationer i de palæstinensiske områder, efter at tre personer blev skudt og dræbt i et forlystelseskvarter i Tel Aviv torsdag af en palæstinenser. Den formodede gerningsmand fra Jenin blev dræbt under en skudveksling fredag.

Efter angrebet i Tel Aviv sagde Israels premierminister, Naftali Bennett, at han har givet sikkerhedstjenesterne "fuld frihed" til at få stoppet eskalerende dødelig vold siden 22. marts.

Siden 22. marts er i alt 14 mennesker blev dræbt ved angreb i Israel.

Flygtningelejren i Jenin er en bastion for forskellige militante grupper.

Et eller to af de seneste angreb på israelere er ifølge dpa og andre medier blevet udført af personer, som skal være koblet til eller være inspireret af Islamisk Stat.

Mindst ti palæstinensere blevet dræbt siden 22. marts - deriblandt formodede gerningsmænd.

/ritzau/AFP