Prøv avisen

Minister om Berlin-tragedie: Meget tyder på et angreb

Mindst 12 mennesker er omkommet, og mindst 48 er kommet til skade i mødet med lastbilen, der efter at være kørt hen over et fortov fortsatte ind over den plads, hvor der blev holdt julemarked. Foto: Michael Kappeler/AP/Polfoto

Indenrigsminister vil ikke afvise, at det var med fuldt overlæg, at lastbil pløjede ind i markedsbesøgende

Omstændighederne i forbindelse med mandagens blodige hændelser på et julemarked i Berlin er fortsat uafklarede, men meget tyder ifølge Tysklands indenrigsminister på, at der var tale om et angreb, da en lastbil kørte ind på markedet.

"Vi har endnu ikke noget endegyldigt vedrørende omstændighederne. Jeg ønsker endnu ikke at bruge ordet "angreb", selv om mange ting tyder på det," siger indenrigsminister Thomas de Maizière til tv-stationen ARD.

Politiet i Berlin skriver dog tirsdag morgen på Twitter efter nattens efterforskning, at man nu går ud fra, at "lastbilen forsætligt er blevet styret ind i menneskemængden" på julemarkedet. 

Mindst 12 mennesker er omkommet, og mindst 48 er kommet til skade i mødet med lastbilen, der efter at være kørt hen over et fortov fortsatte ind over den plads, hvor der blev holdt julemarked.

Politiet har anholdt den person, der formodes at have siddet bag rattet i lastbilen.