"Mit arbejde er gjort"

Maharishi Mahesh Yogi den åndelige leder af Transcendental Meditation og tidligere guru for blandt andre The Beatles stopper sit virke

Maharishi Mahesh Yogi vil fremover koncentrere sig om stilheden. – Arkivfoto.
Maharishi Mahesh Yogi vil fremover koncentrere sig om stilheden. – Arkivfoto.

Siden 1955 har seks millioner mennesker verden over fulgt hans åndelige vejledning, men nu er det slut. 91-årige Maharishi Mahesh Yogi forlader sin post som guru og åndelig leder i den verdensomspændende organisation Transcendental Meditation, kendt som TM, der i dag har flere end 1200 centre i 108 lande.

Han vil i stedet koncentrere sig om stilheden, lyder det i en pressemeddelelse.

Maharishi blev verdenskendt, da han i 1960'erne og 1970'erne underviste en række kendte personer, blandt andet medlemmerne af orkestret The Beatles. Siden er hans teknikker til menneskelig udvikling blev udbredt til hele verden, blandt andet med det formål at skabe fred i verden gennem gruppemeditation. Det mål er endnu ikke nået, erkender han. Men nu må den fortsatte udbredelse af meditationsteknikkerne gøre resten.

Uovervindelighed er uigenkaldeligt etableret i verden. Mit arbejde er gjort, siger han.

Titusinder af undervisere er blevet oplært til at videreføre arbejdet. I spidsen skal stå Maharaja Nader Raam, en libanesisk doktor, der har studeret under Maharishi gennem 25 år.

henriksen@kristeligt-dagblad.dk