Prøv avisen

Mormoner - nu som musical

Tegnefilmen South Park er kendt for sin respektløse behandling af alt og alle. Her ses Jesus og julemanden optræde sammen. Folkene bag tegnefilmen opsætter nu musical om mormonerne. Foto: Southparkstudios.dk

Folkene bag kontroversiel tegnefilm indtager nu scenen med musical om mormoner. Hovedrollen som missionær spilles af homoseksuel skuespiller

Tegnefilmserien "South Park"har længe været berømt og berygtet for sin manglende respekt for - ja, stort set alt.

Efter at have gjort grin med alt fra Saddam Hussein og Osama Bin Laden til Muhammed og paven, kaster tegnefilmens skabere, Trey Parker og Matt Stone, sig nu over Jesu Kristi Kirke af sidste Dages Hellige, også kendt som mormonerne.

Denne gang bliver handlingen dog flyttet fra tv-skærmen og til verdens mest kendte teatergade, Broadway i New York, hvor de to kontroversielle tegnefilmsfolk næste år har premiere på stykket "Mormons bog", hvor man med sang og dans vil fortælle historien om to unge missionærers forsøg på at udbrede kirkens budskab i Uganda.

Mormon-kirken blev grundlagt i 1830af amerikanerenJoseph Smith, der hævdede at have fået en åbenbaring og som derfor betragtes som en profet blandt mormoner. Mormonerne tager afsæt i kristendommen, men betragtes af mange som en sekt.

Folkene bag den kommende musical lægger ikke skjul på, at de med musicalen - som sædvanligt - vil betragte mormonerne ud fra en lettere humoristisk vinkel.

- Efter at være vokset op i Colorado, hvor mange af vores venner var mormoner, har vi altid ment, at deres bog kunne blive til en fremragende musical. Jeg har aldrig mødt en mormon, jeg ikke kunne lide. De er så Disney-agtige, lyder det fra Trey Parker ifølge The Independent.

Til den ene hovedrolle som missionær har South Park-folkene valgt den homoseksuelle skuespiller Cheyenne Jackson, hvilket allerede har skabt en del debat, ikke mindst blandt mormoner.