Kristen, der konverterede fra islam, brutalt overfaldet

Optagelser fra overvågningskamera viser, hvordan den 49-årige kristne Nissar Hussein blev gennembanket af to formodet muslimske mænd. Han er nu indlagt med smadret knæskal, brækket arm og hjernerystelse

I tirsdags var Nissar Hussein tidligt om morgen ude for at flytte sin bil, da to mænd stormede ud af en anden bil og overfaldt ham med spark og slag. Overfaldet er dokumenteret af billeder fra et overvågningskamera.
I tirsdags var Nissar Hussein tidligt om morgen ude for at flytte sin bil, da to mænd stormede ud af en anden bil og overfaldt ham med spark og slag. Overfaldet er dokumenteret af billeder fra et overvågningskamera.

Kristne, som er konverteret fra islam, bliver ikke kun forfulgt i muslimske, men også i vestlige lande. Et brutalt overfald i tirsdags i Bradford i Storbritannien er med til at sætte fokus på problematikken.

Overvågningskameraer viser, hvordan 49-årige Nissar Hussein blev overfaldet af to tildækkede mænd.

Nissar Hussein var ude tidligt om morgenen for at flytte sin bil, da to mænd stormede ud af en anden bil og overfaldt ham med spark og slag med skæftet til en økse. Først da Nissar Husseins polske naboer blandede sig, stoppede overgrebet, og de hætteklædte overfaldsmænd stak af.

Nissar Hussein er nu indlagt med smadret knæskal, brækket arm og hjernerystelse.

Kristeligt Dagblad mødte Nissar Hussein sidste år, hvor han fortalte, hvordan han og hans hustru samt deres seks børn havde mistet kontakten til deres familier, og hvordan de gentagne gange måtte flytte, når aggressive muslimer fandt ud af, hvor de boede.

Artiklen fortsætter efter billedet

Kristeligt Dagblad mødte sidste år den 49-årige Nissar Hussein, der er konverteret fra islam til kristendom. I tirsdags blev han udsat for et brutalt overfald.
Kristeligt Dagblad mødte sidste år den 49-årige Nissar Hussein, der er konverteret fra islam til kristendom. I tirsdags blev han udsat for et brutalt overfald. Foto: Bjarne Nørum

Direktør Patrick Sookhdeo fra Barnabas Fonden, som arbejder særligt for kristne udsat for forfølgelse af muslimer, kritiserer myndighederne for ikke at gøre nok for at hjælpe familien Hussein.

”Hvor længe skal denne forfølgelse af hr. Hussein fortsætte? Skal han dræbes, før folk forstår, hvor alvorligt truslen mod familien er? Og hvad med andre konvertitter - de, som bliver udsat for uendelig chikane, falske beskyldninger, intimidering og diskrimination, fordi de har valgt at stå sammen med Herre?,” skriver Patrick Sookhdeo i en kommentar.

Politiet har gentagne gange været kaldt ud, når unge har kastet med fyrværkeri og andet kasteskyts mod Nissar Husseins og hans families hjem.

Men til trods for, at chikanen har stået på, siden Nissar Hussein i 2008 medvirkede i et tv-program, så er det ifølge avisen Daily Mail først nu efter overfaldet, at hans sag bliver taget op som ”hate crime” – kriminalitet begået som følge af religiøst motiveret had.