Muslimer har frygtet den terror, der ramte dem i London

Der blev dagen igennem i går lagt blomster både ved moskéen i Finsbury og andre steder som her ved ...

Der blev dagen igennem i går lagt blomster både ved moskéen i Finsbury og andre steder som her ved Finsbury undergrundsstation. – Foto: Alastair Grant/ritzau

Jeg har været i kontakt med mange muslimske ledere siden angrebet. Dette er, hvad de altid har frygtet. Særligt, fordi nogle offentlige personer har pustet til den anti-muslimske stemning.
Zahed Amanullah, ekspert i antiekstremisme

Finsbury Park i det nordlige London har længe været hjem for en stor muslimsk befolkning. Men hvor der tidligere var problemer med ekstremisme, så går de lokale moskéer nu forrest i kampen mod radikalisering

Symbolikken var tydelig, da en gruppe muslimske mænd blev mejet ned af en varevogn kort efter midnat natten til mandag, efter de havde været til aftenbøn i forbindelse med ramadanen. Angrebet fandt sted nær Finsbury Park Mosque, som er en af de mest kendte britiske moskéer. En er død og 10 er kvæstede i det, premierminister Theresa May har kaldt ”et sygt terrorangreb”.

Men det er også et angreb, som længe har været frygtet i det muslimske samfund, siger Zahed Amanullah, der er ekspert i antiekstremisme ved tænketanken Strategic Dialogue i London.

”Jeg har været i kontakt med mange muslimske ledere siden angrebet. Dette er, hvad de altid har frygtet. Særligt, fordi nogle offentlige personer har pustet til den anti-muslimske stemning,” siger Zahed Amanullah.

Han henviser blandt andet til, at den fremtrædende kommentator Katie Hopkins blev fyret fra en radiostation efter at have brugt det nazistiske udtryk ”den endelige løsning” (Die Endlösung) om muslimer i forbindelse med terror.

Gerningsmanden var en 47-årig hvid mand, som råbte, ”Jeg vil dræbe muslimer”, og da han var ude af varevognen, opfordrede han også folk til at dræbe

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.