Prøv avisen

Muslimer lægger sag an mod fransk satiremagasin

To franske, muslimske grupper har lagt sag an mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo, der beskyldes for at have krænket profeten Muhammen og for at have tilskyndet til had Foto: Davide Del Giudice Demotix Denmark

To muslimske grupper i Frankrig sagsøger satiremagasin, der har trykt tegninger af profeten Muhammed

Charlie Hebdo, fransk satiremagasin, offentliggjorde i september to tegninger af islams profet Muhammed, og det får nu et retligt efterspil.

To franske muslimske grupper har lagt sag an mod Charlie Hebdo, der beskyldes for at have krænket dem og for at tilskynde til had.

Det oplyser magasinets advokat.

- Endnu engang forsøger de at skræmme os til at lade være med at fortsætte den franske humoristiske tradition om religion, siger advokaten Richard Malka.

Tegningerne af en nøgen Muhammed blev trykt på et tidspunkt, hvor der i en række muslimske lande var uroligheder i forbindelse med protester mod en lavbudgetfilm.

Filmen var lavet i USA, og muslimer mener, at filmen krænker profeten og muslimer.

De to grupper, der er gået til de franske domstole, kræver penge. De mener ifølge Charlie Hebdo-advokaten, at de har krav på 580.000 euro i erstatning.

Det svarer til lige godt 4,3 millioner kroner.

Søgsmålet er rettet mod magasinet, mod magasinets chef og mod de to personer, der har tegnet karikaturtegningerne.

I forvejen har to andre grupper allerede lagt sag an mod magasinet i samme sag.

Tilbage i 2008 blev Charlie Hebdos daværende chef, Philippe Val, frikendt, efter at franske muslimske grupper lagde sag an mod ham for at have trykt tegninger af profeten Muhammed.

En appeldomstol i Paris sagde, at han ikke havde krænket muslimer, idet tegningerne var rettet mod islamiske ekstremister og ikke mod det muslimske samfund.