Prøv avisen

Muslimsk apoteker nægtede at sælge fortrydelsespille

Det Royale Farmaceutselskab i England giver apotekere ret til ikke at sælge fortrydelsespiller, hvis det går imod deres relgiøse eller moralske overbevisning. -

En muslimsk apoteker i London nægtede at sælge fortrydelsespiller til et par, fordi det var i modstrid med hans religiøse overbevisning

Da Chris Mellett, 29, og Kaye Walsh, 36, gik på Sainsburys-apoteket i London for at købe en fortrydelsespille, viste det sig ikke at være så ligetil.

De kunne ikke købe pillen, fordi det gik imod den muslimske apotekeres religiøse overbevisning. I stedet henviste han parret til et andet apotek, skriver DailyIndia.com.

En talskvinde for Sainsburys oplyser imidlertid, at alle kædens apotekere hører under Det Royale Farmaceutselskab.

Og selskabets etiske retningslinjer giver faktisk en apoteker ret til ikke at udlevere fortrydelsespiller, hvis det er i strid med deres religiøse eller moralske overbevisning.

- Jeg er en kvinde på 36, ikke et barn. Jeg respekterer andre menneskers religion, men når det påvirker mit liv, er det ikke ok. En apoteker har pligt til at hjælpe. Hvis religionen forhindrer det, burde han skifte job, siger Kaye Walsh til Daily Star.