New York klar til kæmpe nytårsfest

Der ventes en million mennesker på Times Square i New York for at markere årsskiftet

New York står klar til kæmpe nytårsfejring.
New York står klar til kæmpe nytårsfejring. Foto: Pixabay

Politiet og sikkerhedstjenesten har kørt det topmoderne overvågningsudstyr i stilling for at undgå eventuelle attentater på Times Square i New York, når omkring en million mennesker samles for at sige goddag til 2011 nytårsaften.

Det sker, når det er blevet lørdag morgen klokken seks i Danmark.

Times Square er en af verdens største nytårsfest

Arrangementet på Times Square regnes for en af verdens største fester. Det kan være hyggeligt at stå sammen med så mange mennesker og tælle ned til det nye år, men i disse tider med terrortrusler er det også et sikkerhedsmæssigt mareridt.

Der vil være masser af uniformerede betjente, og der vil være masser af betjente, som ikke er i uniform. Helikoptere vil holde øje med folkemængden, skarpskytter vil være placeret på hustage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiet er udstyret med særligt apparatur, der kan måle radioaktivitet, og det tages i brug ved såvel kontrolposter ved indgangen til Times Square og også blandt de mange mennesker på pladsen.

Sneryddere skal gøre pladsen klar

Lokalmyndighederne i New York har haft travlt. En voldsom snestorm har netop sluppet grebet om millionbyen, og sneryddere fra kommunen har haft nok at gøre med at rydde Times Square for sne.

Men alt ser ud til at være klar til, at de mange mennesker kan kysse hinanden godt nytår, godt hjulpet på vej af firmaet Nivea, der har sponsoreret omkring 30.000 læbepomader til arrangementet.

For to reserver fra den amerikanske hær bliver det en særlig begivenhed. De skal giftes midt i det hele efter at have vundet konkurrencen 'Get Married in Times Square'.