Prøv avisen

Nordkorea kalder Clinton uintelligent

USAs udenrigsminister Hillary Clinton bliver kaldt for uintelligent af en talsmand for det nordkoreanske styre, efter hun har sammenlignet landet med et utilpasset barn. Foto: Pornchai Kittiwongsakul

USA's udenrigsminister får tørt på af en talsmand for Nordkorea, der betegner Hillary Clinton som uintelligent.

Nordkorea svarede torsdag igen på kritik fra USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, og beskriver hende i et usædvanligt personligt angreb som uintelligent og en "mærkelig dame."

En talsmand for Nordkoreas udenrigsministerium citeres af det officielle nyhedsbureau for at beskylde Clinton for at have leveret "en bølge af vulgære bemærkninger, der er uklædelig for en person i hendes position, overalt hvor hun er kommet frem, siden hun blev taget i ed".

- Hendes ord antyder, at hun er på ingen måde er intelligent, sagde talsmanden.

Det nordkoreanske svar kommer, efter at Clinton har sammenlignet den stalinistiske nations affyring af raketter med den adfærd, man finder hos et utilpasset barn, der kræver opmærksomhed.

Den ludfattige nation insisterer på, at landet kun forsøger at fremstille atomvåben for at kunne forsvare sig mod, hvad det betegner som det fjendtligtsindede USA.

Under sit besøg i Thailand sagde Clinton på et pressemøde, at Nordkorea ikke har nogen venner tilbage, som vil beskytte landet fra det internationale samfunds forsøg på at få Nordkorea til at indstille sine atomaktiviteter.