Norge i oprør: Islamisk Råd ansætter niqab-klædt kvinde

- Islamisk Råd gør det virkelig ikke let for norske muslimer, skriver redaktør om niqab-klædt kommunikator.

Det har vakt stor debat i Norge, at Islamisk Råd har ansat en niqab-klædt kvinde, den 32-årige Leyla Hasic, som kommunikationsmedarbejder og organisationens ansigt udadtil.

- Islamisk Råd gør det virkelig ikke let for norske muslimer, skriver redaktør Didrik Søderlind i Humanist, som er Human-Etisk Forbunds tidsskrift.

Hasic ansat i en stilling, hvor hun skal udføre kommunikationsarbejde for organisationen.

Den får støtte fra det norske kulturministerium, der vil styrke dialogen mellem organisationen og samfundet som helhed.

Norges kulturminister, Linda Hofstad Helleland, siger, at ansættelsen af den niqab-klædte Hasic, der har markeret sig som en forsvarer af det heldækkende ansigtsslør, skaber større afstande.

- Det er yderst uklogt, har Helleland udtalt.

Kulturministeriet har antydet, at støtten til rådet kan standses.

Lederen for Norges største muslimske menighed vil ud af Islamisk Råd efter ansættelsen af Leyla Hasic, og en række andre grupper diskuterer, hvad de skal gøre.

Senaid Kobilica, som er ledende imam for den største muslimske menighed i landet, er oprørt over ansættelsen af Hasic, skriver Filter Nyheter.

- Islamisk Råd i Norge må fortsætte uden at have det islamiske fællesskab Bosnien-Hercegovina i Norge om bord! Det er uacceptabelt, hvad der er sket, skriver han på Facebook med et link til en lederartikel i avisen VG, hvor ansættelsen af Hasic kaldes "en bevidst provokation".

Det Islamiske Fællesskab Bosnia og Hercegovina har omkring 9400 medlemmer. Islamisk Råd (Islamsk Råd) repræsenterer over 40 forskellige muslimske menigheder med over 82.000 medlemmer.