Prøv avisen

Norsk prinsesse har solgt englebøger for 30 millioner

Den norske prinsesse Märtha Louise (t.h.) og Elisabeth Nordeng har skrevet to bøger om engle, som de har solgt i massevis. Foto: Roald, Berit

Salget af den norske prinsesse Märtha Louises omdiskuterede bøger om engle går hurtigere, end en bager kan få bollerne ud af ovnen. Det skyldes udelukkende prinsesse-titlen, mener kritikere

Den norske prinsesses Märtha Louise har i samarbejde med Elisabeth Nordeng har skrevet flere bøger om engle. De har været så populære, at hun nu har solgt bøger for 30 millioner norske kroner, skriver den norske net-avis dagbladet.no.

LÆS OGSÅ: Den kontroversielle prinsesse

Hendes nyeste bog, Englenes hemmeligheder, blev lanceret i februar og gik hurtigt ind på andenpladsen på boghandlerforeningens liste over bedst sælgende litteratur i Norge. Nu er bogen solgt til udgivelse i Danmark, Tyskland, Holland og Belgien.

LÆS OGSÅ: Ekspert vil dna-teste norsk prinsesses engle-fjer

Duoen har skrevet to bøger, hvor den første, Mød din skytsengel, også har haft et strygende salg. Samlet har de to bøger et totaloplag på 126.300 eksemplarer inklusive lydbøger.

LÆS OGSÅ: Prinsessen og engle-gnisten

Rektor ved Markedshøyskolen i Oslo, Trond Blindheim, mener, at det høje oplag udelukkende skyldes Märtha Louises kongelige baggrund, samt at hun på bogens omslag bliver markedsført som prinsesse. Til dagbladet.no siger han:

Det betyder absolut alt 100 procent. Det er prinsessetitlen, som skaber opmærksomhed om bøgerne, der får folk til at blive nysgerrige og får medierne til at skrive om dem.

LÆS OGSÅ: Englene og kristendommen

Da den norske prinsesse Märtha Louise blev gift med Ari Ben i 2002, blev hun selvstændig erhvervsdrivende og udtrådte officielt af kongehuset. Hun varetager dog stadig royale forpligtelser på deltid, men det kan se ud til, at hun ikke har problemer med at overleve uden den royale apanage, som også stoppede, da hun udtrådte officielt af kongehuset.