Nu er sag om nedskudt passagerfly afgjort. Tragedien er samtidig historien om Ukraine-krigen

Nutiden bliver fortid med en hast, så vi glemmer, hvorfor vi er endt, hvor vi er. Sanktionernes tidsalder begyndte med en monumental fejl i juli 2014, hvor 298 mennesker styrtede i døden over Østukraine

Lokale har lagt blomster og andre genstande til minde om de 298 mennesker, der mistede livet i det østlige Ukraine, da et fly på vej fra Holland til Malaysia blev skudt ned. To russere og en ukrainer er nu blevet idømt livstidsfængsel in absentia.
Lokale har lagt blomster og andre genstande til minde om de 298 mennesker, der mistede livet i det østlige Ukraine, da et fly på vej fra Holland til Malaysia blev skudt ned. To russere og en ukrainer er nu blevet idømt livstidsfængsel in absentia. . Foto: Maxim Zmeyev/Reuters/Ritzau Scanpix.

Tre personer er ved en hollandsk domstol blevet idømt fængsel på livstid for nedskydningen af det malaysiske fly MH17 med et russisk missil i 2014. En tragedie, der samtidig fortæller alt om krigen i Ukraine.

For hvornår begyndte det? Vi har den største krig i Europa siden Anden Verdenskrig, de største flygtningestrømme siden Anden Verdenskrig, og de største ødelæggelser af menneskers hjem og levevilkår siden Anden Verdenskrig. I Europa.