Prøv avisen

Ny bog: Profeten Muhammed var kvindefjendsk

Kvinder fra den pakistanske Swat-region. - Foto: TARIQ MAHMOOD Denmark

Et britisk forlag trodser advarsler om muslimsk opstand og udgiver kritisk værk om religionernes syn på kvindekønnet

Trods frygt for opstandelse blandt muslimer har et engelsk forlag nu besluttet at udgive det akademiske værk "Hader Gud kvinder?" om de store religioners opfattelse af kvindekønnet.

Ifølge bogens forfattere, Jeremy Stangroom og Ophelia Benson, kolliderer Profeten Muhammeds ægteskab med den niårige Aisha med forestillingen om, at han havde de bedste hensigter over for kvinder, skriver The Times.

Kritiserer flere religioner
Forfatterne skriver også, at Tony Blairs hustru, Cherie Blair, tog fejl, da hun under en forelæsning sagde, at det ikke fremgår af koranen, at en mand må tæve sin hustru.

Ikke bare islam, men de fleste af verdens største trosretninger er kvindefjendske, konkluderer de to forfattere ifølge The Times.

Piger brændt ihjel
Forud for udgivelsen fik forlaget Continuum flere advarsler om, at bogen vil vække forargelse. Det har dog ikke fået forlaget til at skrinlægge bogen.

- Vi søgte råd flere steder og holdt en tænkepause, inden vi besluttede os for at udgive bogen, siger forlagets direktør Oliver Gadsby og tilføjer, at bogen udgives torsdag.

De to forfattere nævner adskillige hændelser, hvor kvinder i religiøse sammenhænge er blevet mishandlet. I Saudi-Arabien i 2002 brændte 14 unge kvinder ihjel på en skole i Mekka. Kvinderne blev gennet tilbage til det brændende klasseværelse af landets religiøse politi, fordi kvinderne ikke nåede at tildække hele kroppen i deres flugt fra branden.