Prøv avisen

Ny film vil udstille Bibelen som voldelig

Den iranske organisation Islam og Kristendom har for nylig kastet sig ud i redigeringen af filmen ”Hinsides Fitna”, der har til hensigt at redegøre for de voldelige sider, Bibelen rummer. - Foto: Foto:

En iransk produceret dokumentarfilm skal svare igen på Geert Wilders anti-koranfilm ved at fremhæve Bibelens voldelige sider

En muslimsk udgave af den hollandske højrepolitiker Geert Wilders anti-koranfilm Fitna er allerede på vej.

Eller rettere sagt, den iranske organisation Islam og Kristendom har for nylig kastet sig ud i redigeringen af filmen Hinsides Fitna, der har til hensigt at redegøre for de voldelige sider, Bibelen rummer.

Vold i Bibelens navn
Ifølge det iranske nyhedsbureau Fars er organisationen Islam og Kristendom en organisation, der er uafhængig af staten og regeringen, og beslutningen om at producere filmen er et direkte ønske om at svare igen på Geert Wilders film, der blev offentliggjort på internettet for to uger siden.

Hinsides Fitna vil vise optagelser af kristne prædikanter, der opfordrer til vold i Bibelens navn, og kristne, der udfører kriminelle handlinger i Bibelens navn. Filmen skal, ifølge Fars, også fokusere på de ordrer, som kristne over hele verden ifølge gruppen bag filmen gives til at udøve vold, angribe, brænde kvinder og børn og begå folkemord.

Anti-bibelfilm meningsløs
Ifølge det iranske nyhedsbureau er Bibelen en uægte og fordrejet version af en tidligere bibel, hvilket er årsagen til, at kristne og jøder i dag ikke er rettroende. Ligesom Geert Wilders film gav anledning til følelsesladede protester, inden den blev offentliggjort, rettes der nu kritik mod det nye iranske filmprojekt, selvom filmen er et stykke vej fra færdiggørelse.

Redaktøren af hjemmesiden Jihad Watch, som overvåger og kommenterer islamistiske hjemmesider og nyhedsbureauer, betegner konceptet om en anti-bibelfilm som meningsløst.

Kristne vil ikke demonstrere
Hvis der eksisterer væbnede kristne grupper, der retfærdiggør voldelige handlinger med bibelske vers, vil det befri os fra vores forpligtelse til at gøre noget ved de islamistiske grupper, der bruger Koranen til at retfærdiggøre vold? spørger hjemmesidens redaktør, Robert Spencer.

For at tydeliggøre sin holdning om, hvilken religion, der efter hans mening bruger sine hellige tekster til at retfærdiggøre vold i øjeblikket, tilføjer han:

Hvis denne film bliver offentliggjort, forsikrer jeg jer, at ingen kristne vil deltage i voldelige demonstrationer eller vende vreden mod ytringsfriheden.

Der er endnu ikke fastsat en dato for offentliggørelsen af Hinsides Fitna.