Prøv avisen

Obama med turban skaber ny strid mellem kandidater

Foto: ukendt

De to demokratiske præsidentkandidater er igen røget i totterne på hinanden, efter at et billede af Obama klædt i muslimsk dragt har cirkuleret i Clintons kampagnegruppe

En turban på hovedet og en hvid muslimsk dragt på kroppen.

Sådan er den demokratiske præsidentkandidat Barack Obama klædt på et billede, som blev offentliggjort af den amerikanske internetside The Drudge Report mandag.

"Skamfuld frygtkampagne"
Ifølge en uidentificeret kampagnemedarbejder hos Hillary Clinton har billedet cirkuleret rundt mellem lederne af Clintons kampagnegruppe.

Og det har fået Obamas kampagneleder til omgående at beskylde Clinton-folkene for at drive den mest "skamfulde og agressive frygtkampagne".

En anden af Obamas rådgivere satte trumf på ved at antyde, at fotoet var dukket op for at hænge Obama ud, og at Clinton-lejren åbenbart ikke holder sig for god til at gøre grin med andre landes klædedragter og skikke.

Clinton afviser anklage
Men den påstand er helt hen i vejret, lyder det fra præsidentkandidat Hillary Clinton, som blot mener, at Obama forsøger at fjerne fokus fra valgkampens varme emner.

- Dette er endnu et forsøg fra min modstanders kampagne til at skifte emne - fra hans sundhedsplan, som ikke vil dække alle mennesker, fra en økonomisk plan, som ikke vil skabe flere jobs, siger hun til ABC News.

Den tidligere førstedame peger desuden på, at der er masser af billeder af hende, hvor hun bærer "klædedragterne fra de lande" hun besøger.

Klædt på til besøg i Kenya
Ifølge nyhedsbureauet AP blev tøjet præsenteret for Obama af nogle ældre indbyggere i Wajir under kandidatens besøg i Kenya i 2006, hvorfra hans far kommer. 

Hvis rygtet er sandt, er det ikke første gang, at Clintons kampagnegruppe bruger Obamas historie til at så tvivl om kandidatens kristne tilhørsforhold.

Rygter om islamiske bånd
I december blev to frivillige fyret efter at have sendt en mail rundt, som påstod, at Obama er muslim og i virkeligheden har hemmelige planer om at ødelægge USA.

Obama er medlem af "United Church of Christ" og siger, at han aldrig har været muslim. Men rygter om senatorens påståede islamiske bånd cirkulerer stadig på nettet, skriver politiken.dk.