Prøv avisen

Obama tilbyder al nødvendig hjælp

US President Barack Obama speaks during a Democratic National Committee (DNC) event in Washington, DC, March 16, 2011. AFP PHOTO / Saul LOEB Foto: Saul Loeb

USA's præsident Obama tilbyder Japan al hjælp, de måtte have brug for efter de store ødelæggelser i landet

USA's præsident Barack Obama har tilbudt at give Japan al den støtte og hjælp, som landet overhovedet måtte have brug for, fortæller talsmand, Yukio Edano, fra den japanske regering torsdag ifølge AFP.

Obama kom med det generøse tilbud i en telefonsamtale med den japanske premierminister Naoto Kan, fortæller Edano.

- Præsident Obama meddelte premierminister Kan, at USA var parat til at yde yderligere bistand, herunder at udsende flere eksperter i atomkraft og bistå til en mellemlang og langsigtet genopbygningsindsats, lyder det.

USA's ambassadør i Japan, John Roos, oplyser, at 34 nukleare eksperter allerede er ankommet til det hårdt ramte land med udstyr til at overvåge strålingsniveauer nær det beskadigede kraftværk Fukushima 1 nordøst for Tokyo.

Eksperterne er med til at overvåge de svingende niveauer af radioaktivitet fra jord og luft.

De slutter sig til syv eksperter fra den amerikanske Nuclear Regulatory Commission, to ingeniører og eksperter i sundhedsrisiko fra det amerikanske Energy Department, der allerede er i Japan i kølvandet på jordskælvet og tsunamien.