Prøv avisen

Ortodokse jøder sletter Hillary fra historien

Her er den redigerede version af billedet, som den ortodokse jødiske avis bragte, hvor den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton er fjernet. Foto: Skærmbillede fra avisen The Village Voice.

Striks kvindepolitik fik ortodoks jødisk avis til at slette den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton fra historisk billede

Billedet af Barack Obama og hans medarbejdere, der overværer aktionen og drabet på terrorlederen Osama bin Laden, er blevet foreviget i al verdens nyhedsmedier.

Også den amerikanske, ortodokse jødiske avis Di Tzeitung valgte at forevige det, men slettede to meget fremtrædende personer på billedet på grund af deres køn.

LÆS OGSÅ:USA lægger låg på bin Laden-mission

De to kvinder, der var fjernet på Di Tzeitungs redigerede version var den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton og direktøren for terrorbekæmpelse Audrey Tomason. Det skriver den engelske avis The Guardian.

Dokumentation: Se det originale og det manipulerede foto

Årsagen til redigeringen er, at Di Tzeitung har en lang redaktionel politik, der siger, at avisen ikke publicerer billeder af kvinder. Avisen argumenterer med, at dens læsere tror på at kvinder skal være værdsat for, hvem de er og ikke for, hvad de gør eller, hvordan de ser ud. Den jødiske lov om anstændighed er et udtryk for respekt for kvinder, ikke det modsatte, skriver The Guardian.

LÆS OGSÅ:
Særlig mobiltelefon til ortodokse jøder

Di Tzeitung har nu sendt Det Hvide Hus en undskyldning, fordi der fulgte en tekst med billedet fra Det Hvide Hus, hvor der stod, at billedet ikke måtte manipuleres ved publicering.

Også en jødisk rabbiner er kritiks over billedredigeringen og har blogget om Di Tzeitungs på sitet huffingtonpost.com:

Avisen har pressefrihed til at bestemme, hvad der skal inkluderes og ekskluderes fra dens sider. Men at ændre fotografier på den her måde er at yde vold på jødisk lov det er en misrepræsentation af sandheden, skriver rabbiner Jason Miller.