Prøv avisen

Over 16.000 er dræbt og savnet i Japan

Jordskælvet og tsunamien, der ramte Japan for en uge siden, kræver flere og flere ofre. Således er det officielle antal af døde og savnede nu oppe på hele 16.600. Det tal forventes kun at stige endnu mere i løbet af den kommende tid. --A group of rescue w Foto: Aly Song

Antallet af døde og savnede i Japan bliver ved med at stige. Det officielle tal er nu over 16.000

Jordskælvet og tsunamien, der ramte Japan for en uge siden, kræver flere og flere ofre. Således er det officielle antal af døde og savnede nu oppe på hele 16.600. Det tal forventes kun at stige endnu mere i løbet af den kommende tid.

I alt er 6405 nu officielt erklæret døde, fortæller det japanske politi fredag, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Antallet af sårede efter fredagens tvillingekatastrofe er nu oppe på 2409 personer, mens personer der endnu er savnede eller forsvundne har ramt de 10.000. Helt nøjagtigt er der tale om 10.259 personer.

Men meldingerne om flere dræbte og savnede vælter fortsat utrøsteligt ind, hvilket indikerer, at der måske stadig kun er tale om toppen af et uhyggeligt stort isbjerg.

Borgmesteren i kystbyen Ishinomaki siger til Kyodo News, at antallet af savnede højst sandsynligt vil lande på omkring 10.000 alene i hans by.

Og i lørdags rapporterede den japanske tv-station NHK, at omkring 10.000 mennesker var forsvundet i havnebyen Minamisanriku.