Prøv avisen

Over 20.000 er døde og savnede i Japan

Det er nu ni dage siden, at et kraftigt jordskælv og en efterfølgende tsunami bogstavelig talt rystede Japan, og antallet af bekræftede døde og savnede bliver utrøsteligt ved med at stige. Her ses en opslagstavle med efterlysninger af savnede. Foto: Scanpix. Foto: ROSLAN RAHMAN

Utrøsteligt bliver antallet af døde og savnede i Japan efter jordskælvet og tsunamien ved med at stige

Det er nu ni dage siden, at et kraftigt jordskælv og en efterfølgende tsunami bogstavelig talt rystede Japan, og antallet af bekræftede døde og savnede bliver utrøsteligt ved med at stige.

Antallet har nu overskredet 20.000 personer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det japanske politi oplyser, at 8133 mennesker er bekræftet døde, og at 12.272 officielt er registret savnet. Således har katastrofen, der ramte landet den 11. marts, nu i alt krævet 20.405 ofre.

Det hårdest ramte område i landet er Miyagi. Her er 4882 bekræftet døde.

Men Miyagis politichef, Naoto Takeuchi, sagde søndag til Jiji Press, at området "vil få brug for faciliteter til at opbevare flere end 15.000 lig".

Det næsthårdest ramte område er Iwate med 2525 bekræftede dødsfald, dernæst Fukushima med 670 tabte menneskeliv.

Naturkatastrofen den 11. marts er nu den katastrofe i Japan, der har krævet flest døde siden 1923, hvor det store Kanto jordskælv dræbte flere end 142.000 mennesker.

Flere end 360.000 personer har mistet deres hjem og søgt tilflugt i diverse evakueringscentre i landet som følge af katastrofen.