Over 200 meldes dræbt og såret under luftangreb i Yemen

Den saudisk-ledede koalition angriber et fængsel i område af Yemen, der kontrolleres af shiamuslimer.

Hjælpeorganisationer taler om et forfærdende angreb mod et fængsel i det nordvestlige Yemen, som man her kan se på billedet er fuldstændigt knust. Læger uden Grænser siger, at det lige nu er umuligt at vide, hvor mange menneskeliv angrebet har kostet.
Hjælpeorganisationer taler om et forfærdende angreb mod et fængsel i det nordvestlige Yemen, som man her kan se på billedet er fuldstændigt knust. Læger uden Grænser siger, at det lige nu er umuligt at vide, hvor mange menneskeliv angrebet har kostet. Foto: Reuters Tv/Reuters.

Et meget stort antal mennesker er fredag dræbt under et luftangreb mod et fængsel i Yemen.

Læger uden Grænser opgiver antallet af døde og sårede til over 200, mens Internationalt Røde Kors siger over 100.

- Det er umuligt at vide, hvor mange mennesker der er dræbt. Det ser ud til at have været en forfærdende voldshandling, siger Læger uden Grænsers leder i Yemen, Ahmed Mahat, til AFP.

Han føjer til, at mange fortsat savnes efter angrebet.

Angrebene er udført af den saudisk-ledede koalition, der fører krig mod de shiamuslimske houthi-oprørere i Yemen, siger hjælpeorganisationer.

Houthi-oprørerne, der kontrollerer området, har frigivet forfærdende videooptagelser af døde og stærkt kvæstede i ruinerne efter angrebet mod fængslet. Bygningen ligger i Saada i det nordvestlige Yemen.

Et hospital i Saada har ifølge Læger uden Grænser taget imod 70 døde og 138 sårede.

To andre hospitaler i byen siger, de har modtaget "mange sårede".

Internationalt Røde Kors melder om over 100 døde og sårede fra det ene af de tre hospitaler.

- Og antallet stiger, siger Basheer Omar til den indiske tv-station NDTV. Han er talsmand for Internationalt Røde Kors i Yemen.

Videoer optaget af houthi-oprørere viser, hvordan de mange døde samles i bunker.

Længere sydpå i havnebyen Hodeida mistede tre børn livet, da et teleanlæg blev angrebet af den saudiske koalition. Børnene havde spillet bold på en fodboldbane, da luftangrebet kom, oplyser Red Barnet til AFP.

Fredagens angreb kommer, efter houthi-oprørerne mandag optrappede den syv år lange krig ved at sende raketter fra droner mod Abu Dhabi. Tre mennesker blev dræbt.

Abu Dhabi er en del af De Forenede arabiske Emirater, som er en del af den saudiske koalition. Her blev der truet med gengæld for angrebet.

FN's Sikkerhedsråd har fredag fordømt Houthi-angrebet i Abu Dhabi og kalder det et "afskyeligt terrorangreb".

Men Sikkerhedsrådets norske formand, Mona Juul, må kort efter også rette fordømmelsen mod den saudisk-ledede koalition.

- Det er ikke acceptabelt, siger hun.

/ritzau/