Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Pave Johannes Paul II udnævnes til helgen

Pave Johannes Paul II får status af helgen. Foto: POOL Denmark

Reformpaven Johannes XXIII er også indstillet til at få status af helgen

Den afdøde pave Johannes Paul II vil blive kåret som helgen, oplyser Vatikanet.

Pave Frans har godkendt endnu et mirakel - det andet - som tilskrives den polsk-fødte pave, der regerede fra 1978 frem til sin død i 2005.

Det første mirakel, pave Johannes Paul II fik tilskrevet, handlede om den franske nonne Marie Simon-Pierre Normand. Hun har fortalt, at hun blev helbredt for parkinson ved at bede om den afdøde paves forbøn.

Det andet mirakel, som pave Frans nu har godkendt, drejer sig ifølge Reuters om en uforklarlig helbredelse af en kvinde fra Costa Rica. Hun havde i forbindelse med den afdøde pave Johannes Paul saligkåring i 2011 bedt til ham om helbredelse.

LÆS OGSÅ: Hvad er en helgen?

Det fremgår ligeledes, at reformpaven Johannes XXIII, som var den katolske kirkes øverste leder fra 1958 til 1963, også får status af helgen.

LÆS OGSÅ: Paver, helgener og rivaliserende religioner

Det var under Johannes XXIII, at den katolske kirke tog skridt til at opgive gudstjenester på latin - et sprog som kun få kirkegængere forstod.

Der er ikke sat dato på, hvornår de to tidligere paver bliver kanoniseret ved en ceremoni, men Vatikanet forventer, at det bliver inden udgangen af 2013.

LÆS OGSÅ: 10 berømte helgener

ARKIV - Den afdøde pave Johannes Paul II. Foto: Max Rossi