Prøv avisen

Paven kritiserer lukkede døre for migranter

- Jeg inviterer alle til at bede om tilgivelse for personer og institutioner, der lukker døren for disse folk, som søger en familie, som søger beskyttelse, siger pave Frans. Foto: Maria Laura Antonelli

Paven i Rom opfordrer til at bede om Vorherres tilgivelse for folk, der lukker døre for migranter.

De tusindvis af migranter, der strømmer til Europa i denne tid, skal vises respekt.

Det siger pave Frans, og han opfordrer samtidig til at bede for, at "folk og institutioner", der lukker dørene for migranter, får tilgivelse af Vorherre.

Pavens appel kommer på et tidspunkt, hvor de europæiske lande er i en højlydt debat om, hvad kontinentet skal stille op med bølgen af migranter fra Mellemøsten og Afrika.

Appellen er faldet ved afslutningen på en audiens i Vatikanet.

- Jeg inviterer alle til at bede om tilgivelse for personer og institutioner, der lukker døren for disse folk, som søger en familie, som søger beskyttelse, siger pave Frans.

Mange af migranterne kommer over Middelhavet til Italien, hvorfra de rejser videre op i Europa. Men Italien har kæmpe problemer med at håndtere krisen.

Frankrig og Østrig har skærpet grænsekontrollen til Italien og sendt hundredvis af migranter tilbage til Italien.

På togstationer i Rom og i Milano er der et stigende antal migranter, der venter på at komme væk.

Matteo Salvini, leder af Italiens højreorienterede parti Liga Nord, der blandt andet har fået sine stemmer fra folk, der frygter, at migranterne vil tappe Italien for ressourcer, afviser pavens melding.

Salvini skyder igen mod det religiøse overhoved i Vatikanet.

- Bare af nysgerrighed, hvor mange migranter er der i Vatikanstaten?, spørger han ifølge radiostationen Radio Padania Libera.