Prøv avisen

Paven til Trump: Du er ikke kristen

Pave Frans mener, at Donald Trump er ukristen i hans syn på migranter.

Pave Frans angriber torsdag præsidentkandidat Donald Trumps syn på migration og kalder ham "ikkekristen".

Pave Frans og den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har torsdag på trods af stor afstand mellem dem udvekslet spydige bemærkninger.

Paven mener, at Trump er ukristen, mens Trump synes, at paven er vanærende.

Paven, som er på vej hjem til Vatikanet efter et besøg i Mexico, sagde tidligere torsdag om bord på sit fly, at en person, som kun tænker på at bygge mure og ikke broer, er ikkekristen.

Her hentyder paven til Trumps udmelding om, at han, hvis han bliver præsident, vil bygge en mur mellem USA og Mexico for at holde illegale immigranter ude.

Trump svarede kort efter, at det er vanærende at sætte spørgsmålstegn ved en anden mands tro.

- Jeg er stolt af at være kristen, og som præsident vil jeg ikke tillade, at kristendommen konstant bliver angrebet og svækket, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Ingen leder, især ikke en religiøs leder, skal have lov til at sætte spørgsmålstegn ved en anden mands religion eller tro, lyder det fra Trump.

Donald Trump har sagt, at han vil udvise millioner af illegale indvandrere, hvis han vinder sit partis nominering og derefter præsidentvalget 8. november.

I sidste uge, da paven ville besøge grænsen mellem Mexico og USA, udtalte Trump, at Paven ikke forstod grænseproblemerne.

- Paven er en meget politisk person. Jeg tror ikke, at han forstår de problemer, som vores land har. Jeg tror ikke, at han forstår faren ved en åben grænse, som den vi har med Mexico, sagde han.

Da journalister bad paven kommentere, at Trump kalder paven politisk, svarede han:

- Gud ske tak og lov for, at han kaldte mig en politisk person. For Aristoteles definerede et menneske som værende et "politisk dyr". Så i det mindste er jeg et menneske.