Prøv avisen

PET siger fodbold-VM er et attraktivt mål

Saudiaraber hævder, han ville angribe Danmarks og Hollands fodboldlandshold under VM. PET vil ikke kommentere den konkrete trussel

En saudiarabisk mand, der er anholdt af irakisk politi i Bagdag, siger til det amerikanske nyhedsbureau AP, at han planlagde terror mod det danske og det hollandske fodboldlandshold under VM i Sydafrika.

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, vil ikke udtale sig om den konkrete trussel mod Danmark, men siger, at et VM i fodbold kan være et attraktivt mål for militante islamister.

Ifølge irakisk politi blev saudiaraberen Abdullah Azam Saleh al-Qatani anholdt mandag. Der er ingen forklaring på, hvorfor politiet allerede dagen efter lod ham interviewe af AP.

Her fortæller han, at det var hans plan at angribe det danske og det hollandske fodboldlandshold. Han siger, at fodbold-VM er et vigtigt mål.

Irakisk politi har ikke fundet beviser på, at hans planer var konkrete, fremgår det af AP.

- PET udtaler sig ikke om konkrete trusler, men som vi har sagt ved flere lejligheder, er der fortsat en generel terrortrussel mod Danmark, der skærpes af militante ekstremistiske gruppers høje prioritering af Danmarks som terrormål, siger Jakob Scharf.

- Den massive medieopmærksomhed ved VM i fodbold kan i sig selv gøre begivenheden til et attraktivt mål og tiltrække militante islamister uden for Sydafrika, siger han.

Det er genoptrykningen af Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammedtegninger i 2008, der har øget truslen mod Danmark.

Ifølge Jacob Scharf har de sydafrikanske myndigheder iværksat omfattende sikkerhedsforanstaltninger til VM. Sydafrika har tidligere været vært for store sportsbegivenheder, der er forløbet uden problemer.