Pinsekirken leverer de undere, brasilianerne længes efter

 Alani Santos er en af Brasiliens mest berømte børneprædikanter. Hun er blevet interviewet af stribevis af ...

Alani Santos er en af Brasiliens mest berømte børneprædikanter. Hun er blevet interviewet af stribevis af både nationale og internationale aviser og tv-stationer. Foto: Simon Johansen

Jeg kan ikke bestemme over den gave, som min datter har fået af Gud. Det er ude af min kontrol. Du kan lære at synge og bede, men du kan ikke lære det her
Adauto Santos

I Brasilien er Pinsekirkens mirakelskabende børneprædikanter med til at udfordre den katolske kirke som klodens største katolske samfund. Den katolske kirke kunne ikke hjælpe, da jeg var kronisk syg, siger Wellington Da Fonte, som blev helbredt af en teenager fra Pinsekirken

Alani Santos får de lamme til at gå og de stumme til at tale. Helligåndens helbredende kræfter strømmer angiveligt gennem hendes 13-årige fingre og gør det af med kræftknuder, utugtige tendenser og andre lidelser, som hendes mange tilbedere bærer rundt på.

Videnskabeligt bevist er den unge teenagers evner ikke. Alligevel valfarter folk til fra nær og fjern for at tage del i den ugentlige ceremoni, der foregår i et fattigt kvarter i udkanten af Rio de Janeiro, Brasiliens næststørste by.

I det tidligere butikslokale driver fugten ned ad de mintgrønne vægge, og belysningen er omtrent som i et supermarked. Præsten er netop færdig med sin prædiken, og nu gjalder melankolske toner ud af væggenes skrattende højttalere. Aftenens godt 70 kirkegængere stimler sammen foran scenen.

Alani Santos lægger sin hånd på hovedet af samtlige gæster, en efter en.

En kvinde har rejst hele dagen, fordi hun kan mærke en knude i brystet. Kvinden gør korsets tegn og folder hænderne foran ansigtet. Hun lukker øjnene. Mærker de unge fingre på sin hovedbund. Bare dog Alani kan få knuden til at forsvinde, tænker hun.

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.