Prøv avisen

PLO: USA vil lukke det palæstinensiske kontor i Washington

Ifølge Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation vil USA straffe palæstinenserne ved at lukke USA-kontor.

Regeringen i USA har besluttet at lukke Den Palæstinensiske Befrielsesorganisations (PLO) kontor i den amerikanske hovedstad, Washington.

Det siger PLO's generalsekretær, Saeb Erekat.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal vil regeringen i USA offentliggøre beslutningen mandag.

- Vi er blevet meddelt af en embedsmand fra USA om beslutningen om at lukke den palæstinensiske mission i USA, siger Saeb Erekat.

- Det er endnu en bekræftelse af Trump-regeringens politik om kollektivt at straffe det palæstinensiske folk ved at fjerne den økonomiske støtte til humanitær hjælp, herunder sundhedsydelser og uddannelse.

På hjemmesiden for den palæstinensiske mission i USA siger Hanan Ashrawi, der er medlem af PLO's styrekomité, at der er tale om afpresning:

- Det er ironisk, at USA straffer PLO, det palæstinensiske folks repræsentant og den største politiske institution, som har udvist vilje til at nå til politisk og juridisk enighed om det palæstinensiske spørgsmål, og som har indgået i forhandlinger med den ene amerikanske regering efter den anden i årtier.

- Det er ekstremt ondskabsfuldt og hævngerrigt at fortsætte med at angribe det palæstinensiske folk ved at nægte dem rettigheder, give deres land og retmæssige hovedstad Jerusalem væk og trække støtten til UNRWA (FN's organisation for palæstinensiske flygtninge, red.), siger hun.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil lukningen af PLO-kontoret i Washington blive annonceret samtidig med, at USA vil kritisere Den Internationale Straffedomstol (ICC).

Reuters har angiveligt set et udkast til en tale, som John Bolton, der er sikkerhedsrådgiver for USA's præsident, Donald Trump, vil holde.

- USA vil bruge alle tænkelige midler for at beskytte sine borgere og allierede fra uretfærdig retsforfølgelse af en illegitim domstol, står i der udkastet ifølge Reuters.

/ritzau/