Prøv avisen

En betjent dræbt af skud i Paris - tre er såret

Politiet kom under beskydning på en af Paris' kendte boulevarder, Champs-Élysées. Arkivfoto fra Paris, februar 2017. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Foto

To betjente er ramt af skud ved Champs-Élysées. Den ene er dræbt, oplyser politiet

En mand, der var kendt og mistænkt som voldelig islamist af Frankrigs antiterrorkorps, skød og dræbte torsdag aften i Paris en politimand og sårede to andre alvorligt på Champs-Élysées i Paris.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Ved siden af liget af den gerningsmand, der dræbte betjenten, har efterforskere fundet en meddelelse, der forsvarer Islamisk Stat.

Det oplyser en kilde i det franske retsvæsen ifølge Reuters.

Angrebet fandt sted, netop som den sidste tv-debat mellem kandidaterne til præsidentvalget blev afviklet.

Angrebsmanden åbnede ild mod en af politiets gruppevogne på den berømte boulevard nær Triumfbuen omkring klokken 21. Folk løb for livet.

Efter at have dræbt en politimand og såret to andre blev angrebsmanden dræbt af politiets skud, da han forsøgte at flygte til fods.

Også en civil blev lettere såret, oplyser den franske præsident, François Hollande, på et pressemøde. Avisen Le Figaro skriver, at der er tale om en kvindelig turist, der blev ramt i knæet. Hendes nationalitet er ikke kendt.

Islamisk Stats propagandakontor Amaq skriver, at angriberen var en af gruppens folk. Han var ifølge de franske myndigheder 39 år og havde fransk statsborgerskab.

Han var kendt af antiterrorkorpset, som ransagede hans lejlighed i en østlig forstad til Paris sent torsdag aften.

Manden var kortvarigt anholdt i februar, hvor han var mistænkt for at ville angribe politiet. Men han blev sat på fri fod på grund af manglende beviser.

Tilbage i 2005 blev han angiveligt fundet skyldig i andre alvorlige anklager, siger politikilder til AFP.

Fransk politi har tilbageholdt tre familiemedlemmer til angrebsmanden fra skudanslaget på Champs-Élysées i Paris, oplyser kilder i retssystemet til Reuters.

Præsident Hollande har indkaldt til krisemøde fredag. Han har gjort det klart, at sikkerhedsstyrker vil være i allerhøjeste beredskab ved afviklingen af første runde af det franske præsidentvalg søndag.

Han siger også, at han er overbevist om, at angrebet er "terrorrelateret".

Fransk politi er i forvejen i forhøjet beredskab forud for præsidentvalget.

Tirsdag oplyste franske myndigheder, at to mænd på 23 og 29 år var blevet anholdt i havnebyen Marseille i det sydlige Frankrig. De var mistænkt for at planlægge et angreb forud for præsidentvalget.

Frankrig har været mål for en række blodige massakrer i de seneste år. Over 230 mennesker er blevet dræbt, og mange er blevet hårdt såret.