Prøv avisen

Præster: Mitt Romney er ikke kristen

Mitt Romney er for alvor kommet i et verbalt stormvejr efter undersøgelse konkluderer, at han ikke er kristen Foto: JOE RAEDLE Denmark

Den amerikanske præsidentkandidat Mitt Romney anklages i en ny undersøgelse for ikke at være kristen. Anklagerne kan ødelægge republikanerens chancer for at blive USAs næste præsident

Republikaneren Mitt Romney er kommet i et verbalt stormvejr efter en ny undersøgelse fra meningsmålingsinstituttet Life Way Research konkluderer, at han ikke er kristen.

I undersøgelsen svarer tre ud af fire af landets præster, at de ikke mener, at den trosretning, som Mitt Romney tilhører, er kristen. Mitt Romney er nemlig en del af en mormonsk bevægelse, der er under heftig beskydning. Resultatet har omgående fået flere af landets kristne autoriteter på banen:

LÆS OGSÅ: Romney fortsat i front hos Replubikanerne

Mitt Romney er en god moralsk mand, men de af os som genfødte kristne efterfølgere af Jesus bør foretrække en ægte kristen, udtaler Robert Jeffers, som er præst i gigantkirken Baptist Church i Dallas og en stor kristen stemme i USA.

Flere af landets kristne autoriteter er siden kommet med lignende udmeldinger. Da mange republikanske vælgere er kristne, kan kritikken være med til at ødelægge den ellers brede opbakning til Mitt Romney, der længe har været kørt i stilling som republikanernes kommende præsidentkandidat.

LÆS OGSÅ: Disse replubikanere vil være USA's præsident

Det er dog for tidligt at dømme Mitt Romney, mener Teologen Richard J. Mouw. Den kommende tid må vise, hvorvidt man kan betragte Mitt Romney og hans mormonske trossamfund som kristent.

Det, som er vigtigt, er, at vi fortsætter med at snakke sammen, om det vi tror på, og så må Romneys politik i mellemtiden afgøre, hvorvidt han er kristen eller ej, siger han.

Richard J. Mouw foreslår en grundig gennemgang og analyse af Mitt Romneys teologiske og politiske ståsted. Derfor kan man endnu ikke på baggrund af undersøgelsen fastslå, at Mitt Romney tilhører en ikke-kristen bevægelse.