Prøv avisen

Putin: Syrien er særdeles aktiv i kemisk desarmering

Den russiske præsident oplyser, at Rusland og USA er enige om, hvordan Syriens kemiske våben skal destrueres

Det syriske styre deltager "særdeles aktivt" i samarbejdet med vestlige lande om at destruere regimets kemiske våben.

Det fortæller den russiske præsident, Vladimir Putin, under det østasiatiske topmøde på ferieøen Bali i Indonesien.

- Det syriske lederskab har meget aktivt tilsluttet sig dette samarbejde og handler nu på en meget gennemsigtig manér og hjælper de internationale myndigheder, fortæller Putin til det russiske nyhedsbureau RIA Novosti ifølge AFP.

Tidligere har også den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, rost den syriske regering for, at processen er kommet i gang "på rekordtid".

- For at være ærlig, så er det en anerkendelse til Assad-regimet. Dette er en god start, og vi hilser en god start velkommen, sagde Kerry i den forbindelse.

Vladimir Putin afslører desuden, at Rusland og USA er enige om måden, de kemiske våben skal destrueres på.

- Vi har en fælles forståelse for, hvad der er brug for at gøre, og hvordan det skal gøres. Jeg er meget glad for, at præsident Obama indtager denne position over for de kemiske våben, siger Putin efter et møde med den amerikanske udenrigsminister, John Kerry.

Internationale eksperter, der skal indlede registreringen og sidenhen destrueringen af landets kemiske våben, ankom tidligere denne måned til Syrien. Og Rusland, der er Syriens tætte allierede, har tilbudt at hjælpe med ødelæggelsen af våbnene.

Ifølge Putin kan de kemiske våben være elimineret om et år.