Racisme og højreekstrem ideologi drev gerningsmand bag nyt massedrab i USA

Formodet gerningsmand opsøgte område med stor koncentration af sorte, da han lørdag dræbte 10 i masseskyderi i Buffalo i USA. Søndag var kirkegængere i Californien mål for endnu et skyderi

Præsten Charles Walker omfavner en kvinde, der var til stede i supermarkedet, da en hvid nationalist åbnede ild og dræbte 10 mennesker i Buffalo lørdag. Billedet er fra et offentlige bønnemøde dagen efter.
Præsten Charles Walker omfavner en kvinde, der var til stede i supermarkedet, da en hvid nationalist åbnede ild og dræbte 10 mennesker i Buffalo lørdag. Billedet er fra et offentlige bønnemøde dagen efter. Foto: Seth Harrison/Reuters/Ritzau Scanpix.

Der var ingen tøven. Gerningsmanden parkerede sin bil og begyndte at meje folk ned foran et supermarked i byen Buffalo i det nordøstlige USA i lørdags. Han brugte en semi-automatisk riffel, som var købt lovligt.

Endnu engang står USA over for at skulle bearbejde et traume over et masseskyderi. Denne gang blev 10 mennesker dræbt af en gerningsmand, der efter alt at dømme var motiveret af racisme og en højreradikal konspirationsteori. Den formodede gerningsmand, den 18-årige Payton Gendron, havde ifølge politiet i Buffalo udset sig netop denne bydel, fordi den har en høj koncentration af sorte.