Homoseksuelt designerpar er imod regnbuefamilier

Et italiensk designerpar har udtalt sig mod homoseksuelles rettigheder til at få børn. Nu opfordrer flere til boykot af tøjfirmaet

Demonstranter foran Dolce&Gabbanas flagskibsbutik i London.
Demonstranter foran Dolce&Gabbanas flagskibsbutik i London. Foto: Demotix.

Et interview i et italiensk magasin har medført en storm af protester. De interviewede er de to homoseksuelle indehavere af det succesrige modehus Dolce&Gabbana, som udtaler sig mod reagensglasbørn og homoseksuelle familier.

Det har gjort musikeren Elton John så rasende, at han har opfordret alle andre til at boykotte firmaet. Og det har sat gang i en større bølge af netprotester. Senest har også chefen for Dolce&Gabbanas magasin sagt op i protest.

De to indehavere, Domenico Dolce og Stefano Gabbana, mener ikke, at homoseksuelle skal kunne gifte sig eller adoptere børn og siger i artiklen i magasinet Panorama, at de selv har givet afkald på det, ”fordi man ikke kan få alt i livet”, og fordi et barn bør have både en far og en mor.

Domenico Dolce tilføjer så, at derfor går han heller ikke ind ”for dét, jeg kalder kemiens børn, kunstige børn. Livmoder til leje og sæd valgt fra et katalog.”

Modeparret fået opbakning fra enkelte katolske røster i Italien, mens organisationer for homoseksuelles rettigheder begræder deres udtalelser. Der er lige nu udsigt til, at regeringen vil forsøge at få vedtaget en lov, der for første gang vil give homoseksuelle ret til civilt partnerskab.