Prøv avisen

Religiøse nummerplader forbydes i England

Nummerplader med kombinationer, der ligner ord som Jesus eller Koranen, er nu blevet forbudt i England. Foto: stck.xcngh

I England er det nu forbudt at køre rundt med en nummerplade, som har en kombination, der kan minde om ord som Jesus eller muslim

Motorkontoret i England (DVLA) mener, at nummerplader med kombinationer, der kan ligne religiøse ord, kan være provokerende.

Derfor har man nu valgt at forbyde en lang række kombinationer. Motorkontoret har en liste over de potentielt krænkende nummerplader, som heller ikke må ligne ord forbundet med terrorisme og sex, skriver The Telegraph.

De religiøse kombinationer på listen er blandt andre ordet muslim, som kan skrives som M056LEM. Tal og bogstaver, der ligner ord som Jesus eller Koranen, må heller ikke indgå.

Nummerplader, der kan være moralsk anstødelige er også forbudt. Derfor er alle kombinationer med ordet 'sex' ikke at finde på de engelske biler.

Transportordfører for de Liberale Demokrater, Norman Baker, mener, at man med det nye tiltag går lidt for langt i forsøget på ikke at træde nogen over tæerne. 

- Nogle kombinationer kan være virkelig stødende. Men det er i overkanten at forbyde kombinationer som sprut og sex, siger han til avisen.
 
Jesus tilladt i Danmark
I Danmark har man ikke de samme regler for nummerplader. Om man kan få en nummerplade med ordene Jesus eller Gud er op til en vurdering fra Centralregistret for Motorkøretøjer.

- Man indgiver en ansøgning og så vurderer vi, om den kan være anstødelig, siger John Vraae Jørgensen, specialkonsulent i SKAT.

Han vil ikke afvise, at man kan få sit ønske om en nummerplade med KORANEN eller BIBELEN opfyldt.

- Vi vurderer hver ansøgning konkret, og så kan vi finde på at sige, at man skal være opmærksom på, at den kan støde nogen, siger han.

Nummerplader med kombinationer, der ligner ord som Jesus eller Koranen, er nu blevet forbudt i England. - Foto: stck.xcngh