Religiøse minoriteter er på randen af udslettelse i Mellemøsten

 En kristen, irakisk soldat tænder et lys i en udbrændt kirke i den nord­irakiske by Qaraqosh. Byen blev ...

En kristen, irakisk soldat tænder et lys i en udbrændt kirke i den nord­irakiske by Qaraqosh. Byen blev ­befriet fra IS tidligere på efteråret. Alligevel tvivler mange af byens kristne på, om de igen tør flytte tilbage. – Foto: Radoube Mathieu/ABACA/Polfoto

En bølge af islamistisk hyper-ekstremisme i Mellemøsten har undermineret religionsfriheden og eksistensgrundlaget for minoriteter, såsom kristne. Samtidig truer tendensen med at sprede sig til andre lande, lyder konklusionen i rapport fra katolsk hjælpeorganisation

Religionsfriheden er i forfald i adskillige områder af verden. Men ingen steder står det så slemt til som i Mellemøsten. Her er situationen over de seneste par år forværret i en sådan grad, at det ikke bare er muligt, men decideret sandsynligt, at religiøse minoriteter såsom kristne og yazidier vil forsvinde inden for en overskuelig årrække.

Sådan lyder den dystre konklusion i en nylig, omfattende rapport om religionsfrihed i verden fra den katolske hjælpeorganisation Aid to the Church in Need (Hjælp til kirken i nød).

”Vi kan se, at den religiøse frihed i Mellemøsten er i så stærk tilbagegang, at den i flere områder stort set ikke er eksisterende,” siger John Pontifex, chefredaktør for rapporten hos Aid to the Church in Need.

Rapporten gør status på religionsfriheden i 196 lande over en periode på to år frem til juni 2016. Den overordnede konklusion er, at religionsfriheden generelt er under hårdt pres i 38 lande, og at tilbagegangen især sker i de lande, hvor det i forvejen står slemt til, såsom Afghanistan, Nigeria og Irak.

Ifølge rapporten skal den altdominerende forklaring på problemerne for

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Nyhedsbrev

Få de vigtigste artikler om tro, etik og eksistens fra Kristeligt Dagblad.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.