Robotter snupper arbejdet for næsen af Afrikas unge

Automatisering er et globalt fænomen, men Afrikas særlige udfordring er, at, med undtagelse af en lille elite, mangler de afrikanske befolkninger i udpræget grad uddannelse til at ride med på automatiseringsbølgen. Arkivfoto Foto: Schalk van Zuydam/AP/Ritzau foto

Vi vurderer, at to tredjedele af de jobs, der på nuværende tidspunkt findes i u-landene, forsvinder på grund af automatisering.
Jim Yong Kim, Verdensbankens præsident

Verdensbanken advarer om, at to tredjedele af alle jobs i Afrika er på vej til at forsvinde på grund af automatisering

Avancerede robotter, der i hastigt tempo overflødiggør menneskers arbejde, er ikke længere noget, der er grebet ud af science fiction-film. Særligt ikke når det gælder arbejdspladserne i udviklingslandenes industrier, hvor hovedparten af de nuværende jobs vil være forsvundet om 10-20 år, ifølge Verdensbankens præsident Jim Yong Kim.

”Vi vurderer, at to tredjedele af de jobs, der på nuværende tidspunkt findes i u-landene, forsvinder på grund af automatisering,” sagde han for nylig på en global konference om verdens største udfordringer i Santa Monica i USA ifølge den internationale avis The Business Insider.

Automatisering er et globalt fænomen, men Afrikas særlige udfordring er, at, med undtagelse af en lille elite, mangler de afrikanske befolkninger i udpræget grad uddannelse til at ride med på automatiseringsbølgen. Og der er heller ikke udsigt til, at de nemt får den nødvendige uddannelse, vurderer eksperter.

Til trods for at langt flere afrikanske børn i dag kommer i skole, og at flere end tidligere kommer på universitetet, lærer mange stadig alt for lidt. Der er for få universiteter i det sydlige Afrika, og på dem, der er, er niveauet enten for lavt, eller også underviser

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.