Rwanda vil ind i det gode selskab

Aftale om at tage imod migranter fra Libyen kan være grundlag for dansk interesse i Rwanda. Men at tage imod flere kan undergrave fremskridtene, siger UNHCR.

"Velkommen til Rwanda", står der på døren af den bus, der i september 2019 bragte de første 66 migranter og asylansøgere fra Libyens berygtede fængsler og til lejre i Rwanda. Det østafrikanske land har indgået en aftale med FN og Den Afrikanske Union om at tage imod migranter, der har taget turen op gennem Nordafrika og til Libyen i håb om at nå til Europa. Det kan være den aftale, Danmark er inspireret af, siger professor emeritus. (Arkivfoto)
"Velkommen til Rwanda", står der på døren af den bus, der i september 2019 bragte de første 66 migranter og asylansøgere fra Libyens berygtede fængsler og til lejre i Rwanda. Det østafrikanske land har indgået en aftale med FN og Den Afrikanske Union om at tage imod migranter, der har taget turen op gennem Nordafrika og til Libyen i håb om at nå til Europa. Det kan være den aftale, Danmark er inspireret af, siger professor emeritus. (Arkivfoto) Foto: Cyril Ndegeya/Ritzau Scanpix

Folkedrabet i 1994. Det er det første, de fleste tænker på, når de hører Rwanda nævnt.

Artiklen fortsætter under annoncen