Sådan ser verdens befolkning ud kortet ned til 100 personer

Få et overblik over, hvordan jordens befolkning ser ud, hvis man koger de syv milliarder mennesker ned til 100 personer

Koger man verdens befolkning ned til 100 personer, vil der være 60 asiater, 15 afrikanere, 14 amerikanere og 11 europæere. Læs mere nedenfor

Der lever syv milliarder mennesker i verden, som taler forskellige sprog, har forskellige religioner, og som i øvrigt adskiller sig fra hinanden på mange andre måder.

For at skabe et bedre overblik over verdens befolkning har en gruppe amerikanere med vidt forskellig baggrund taget initiativ til at skabe et stort projekt The 100 People Foundation, hvor verdens befolkning bliver skaleret ned i en betydeligt mindre målestok, nemlig til 100 personer.

Carolyn Jones er stifter og kreativ direktør på projektet, som hun har opstartet i anledningen af, at jordens befolkning for nylig rundede syv milliarder. Hun har tidligere skabt en række film og fotoprojekter om mennesker og håber, at det nye projekt vil bidrage til at skabe en bedre forståelse på tværs af folk.

Se hele projektet her

Jeg samler historier om individer for at forklare, hvorfor vi gør, som vi gør. Jeg mener, at vi alle har værdi som mennesker, og at vi er uendeligt interessante i vores måder at håndtere hinanden. Jeg har altid villet hylde det positive, fortælle historierne om det optimistiske, vise fra vores bedste side, hvordan vi kan være. Jeg foretrækker at tale med almindelige mennesker om livet, ikke berømte mennesker, ikke privilegerede mennesker, men bare de mennesker, som kommer igennem dagene med venlighed, udtaler hun på projektets hjemmeside.

Flere eksperter i statistik har været tilknyttet projektet, som dels består af en stribe videoportrætter af mennesker verden over. Dels af statistik, kort og information om jordens befolkning.

Følgende er et udpluk af den statistik, som forskerne har samlet over jordens folk og kogt ned i en version med bare hundrede mennesker.

Hovedmændene bag statistikken er Fritz J. Erickson, dekan ved University of Wisconsin, og John A. Vonk, professor emeritus, University of Northern Colorado.

Begge understreger på hjemmesiden, at tallene ikke er 100 procent retvisende, eftersom der er tale om en grov nedskalering fra 7 milliarder mennesker til kun 100 personer. Men i det store hele giver de et godt billede af sammensætningen af verdens folk.

Hvis jordens befolkning bestod af 100 personer, ville:
- 50 være kvinder
- 50 være mænd

- 26 ville være børn
- 74 ville være voksne
- 8 ville være mindst 65 år

Der ville være:
- 60 asiater
- 15 afrikanere
- 14 amerikanere
- 11 europæere

- 33 kristne
- 22 muslimer
- 14 hinduister
- 7 buddhister
- 12 der ville praktisere en anden religion
- 12 der ikke tilhører en religion

- 12 ville tale kinesisk
- 5 ville tale spansk
- 5 ville tale engelsk
- 3 ville tale arabisk
- 3 ville tale hindi
- 3 ville tale bengali
- 3 ville tale portugisisk
- 2 ville tale russisk
- 2 ville tale japansk
- 62 ville tale andre sprog

- 83 ville være i stand til at læse og skrive
- 17 ville ikke

- 1 ville være på vej til at dø af sult
- 15 ville være underernærede
- 21 ville være overvægtige

- 87 ville have adgang til rent drikkevand
- 13 ville ikke have adgang til rent drikkevand

Se mere statistik om jordens befolkning her