Så kom der liv i telefonlinjen mellem Pentagon og Kreml

USA's og Ruslands forsvarsministre har talt sammen i telefonen for første gang siden angrebet på Ukraine.

USA's forsvarsminister, Lloyd Austin (tv), og Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu, har for første gang i næsten tre måneder talt sammen i telefon. (Arkivfoto)
USA's forsvarsminister, Lloyd Austin (tv), og Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu, har for første gang i næsten tre måneder talt sammen i telefon. (Arkivfoto). Foto: Alexei Druzhinin, Rod Lamkey/Ritzau Scanpix.

USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, og Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu, har for første gang siden Ruslands angreb på Ukraine den 24. februar talt sammen i telefon.

Der er ikke mange oplysninger om, hvad de talte om.

Austin opfordrede til våbenhvile i Ukraine og understregede vigtigheden af at holde kommunikationslinjerne åbne, siger John Kirby, talsmand for USA's forsvarsministerium Pentagon.

Tass skriver, at det var Austin, der tog initiativet til samtalen.

Ifølge Tass var det første gang siden den 18. februar, at de talte sammen.

Det er ikke sådan, at kommunikationen er kappet mellem den amerikanske og den russiske regering eller militæret i de to lande.

USA og Rusland har siden angrebet på Ukraine etableret en hotline mellem Rusland og USA's Europæiske Kommandos hovedkvarter, som ledes af general Tod Wolters fra flyvevåbnet.

Han er den øverstbefalende for de amerikanske styrker i Europa.

/ritzau/Reuters